maanantai 30. lokakuuta 2017

Raksa ja parisuhde

Onko sellaista? ;) Muistan projektin alkuvaiheessa ihmisten vinoilleen meille, että olemme aikeissa hankkia avioeron. Me siihen takaisin vitsailimme, että onneksi emme ole naimisissa, niin ei tarvitse siitä kantaa huolta. Todellisuudessa ajattelin, että talonrakennus on meitä yhdistävä tekijä, yhteinen juttu joka vain ja ainoastaan lähentää. Vuosi on lyhyt aika. Minä kannan päävastuun perheestä ja mies raksasta.

No, näinhän se on mennytkin. Aika menee vauhdilla. Mies on lähes päivittäin tontilla ja mina hoidan taaperon ja koiran. Vähän, jos välillä tiuskin oman ajan puutteesta tai mies kiireestä, mutta muuten kaikki ok. Tai ainakin suurimmaksi osaksi ajasta.

Täytyy myöntää, että kaikessa hyvyydessään, on raksaaminen näin avaimet käteen - tyylilläkin yllättävän kuormittavaa. Tontilla tapahtuu päivittäin, pintamateriaalit pitää päättää, kiintokalusteet suunnitella, siivota, pakata, muuttaa... hoitaa kaksivuotiasta ja muistaa pitää koiralle seuraa ja lenkkeillä. Niin, ja tehdä myös täysipäiväistä palkkatyötä. Silloin saattaa myös herkästi kuumeta kotona.

Sain rakkailta ystäviltäni neuvon "jäähdyttää parisuhde" raksahetkeksi. Se ei tarkoita etteikö parisuhteesta pitäisi pitää huolta, olla mies ja nainen. Edelleen, suuremmalla syyllä, ollaan lähellä ja lähekkäin. Jäähdyttäminen tarkoittaa sitä ettei keskutella parisuhteesta tai tehdä riidoista ongelmaa. Tämä aika ei ole se aika, kun kissa nostetaan pöydälle tai tehdään suurempia tulkintoja parisuhteen tilasta. Raksahetki (tama menee samaan kategoriaan "uhmaikäisen taaperon kanssa eläminen-hetki) on ystävieni mukaan "poikkeustila", joka kannattaa huomioida. Tämän poikkeustilan aikana puolisolle annetaan tilaa ja ymmärrystä. Riitoja ei tulkita tai tehdä kärpäsestä härkästä. Tässä hetkessä yhdistetään voimat ja tehdään unelmista totta.


3 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus! Täytyykin ottaa huomioon nyt kun rakentaminen todella alkanut!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa niin tutulta, täällä toinen "raksaleski"! Meillä myös sovittu työnjako, että pääasiassa mies hoitaa raksailun ja minä pyöritän arkea kahden lapsen ja koiran kanssa (oman päivätyön ohella tietty). Totta kai autellaan sitten näillä "vastuualueilla" puolin ja toisin sen mitä ehtii ja kykenee.

  Tsemppiä teille! Päivä kerrallaan. <3

  Anni-Maaria / Puinen passiivikoti

  VastaaPoista
 3. https://betonielementtitalo.blogspot.fi/2017/11/ero-rakennusaikana.html

  VastaaPoista