lauantai 18. elokuuta 2018

DIY minigolfrata

Raksailun lomassa olemme onneksi päässeet viettämään paljon aikaa myös mökillä. Olemme lähinnä uineet ja maanneet auringossa. Mitäpä sitä muuta tarvitsee lomalla tehdäkään. Isäni ei tosin harrasta vain makoilua vaan aina hänen täytyy olla jonkin projektin kimpussa. Tämä ei tietysti meitä muita haittaa ollenkaan, koska pääsemme nauttimaan itsekin työn tuloksista. Tänä kesänä projektina oli minigolfradan tekeminen. Ei ihan heti olisi tullut itselläni mieleen. Tenniskenttä olisikin ollut mahtipohtisen isotöinen ja frisbeegolf maaleja siellä jo on, petanqueta voi heitellä ja tikkataulukin löytyy. Joten miksipäs ei.

Kunniaa en tästä projektista tosiaan itselleni voi ottaa, pidin vain hetken aikaa lautaa kädessä kun isäni porasi sen kiinni. Mieheni ja kälyni olivat vähän enemmän rakentamisessa apuna ja tietysti innokkaat vaarin auttajat.

Minigolf rata vaatii tietysti sopivan kokoisen ja tasaisen pintamaan. Sen voi rakentaa suoraan nurmikon päälle, mutta nurmikon leikkuu olisi ollut hankalaa ratojen välissä. Niinpä isäni poisti pintamaat, laittoi suodatinkankaan ja salaojaputket. Pinnaksi karkeaa hiekkaa tasoittaen sen. Siihen päälle kestopuusta kakkosneloset koolingiksi ja niihin noin 30mm filmivanerilevyt (käytetyt). Levyyn kannattaa tehdä pieniä reikiä, jotta vesi pääsee pois. Vanerilevyjen päälle ohut solumuovi niitattuna, sellainen mitä käytetään myös laminaattien alle, ja päällimmäiseksi vihreä nyppyläpohjainen ulkomatto. Reunoiksi asennettiin kestopuulaudat terassiruuveilla kiinni.  Radan reijissä on pallokupit, mitkä on teetetty metallipajalla. Kupit on 8cm syvät ja 12cm leveät. Radan kokonais pituus on 8.5m. Ratojen väliin tulee vielä kestopuulaudoitus, koska hiekka kantautui kenkien mukana matolle. Esteissä voikin sitten käyttää mielikuvitusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti