sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Suosituin postaus; Wc portaiden alle

Minulle ei tule yllätyksenä, että suosituin postaukseni lyhyellä blogiurallani on ollut Wc-portaiden alle -teksti. Teksti varmasti kiinnostaa, koska se on konkreettinen esimerkki siitä mitä voi ottaa huomioon talopohjaa suunniteltaessa. Olen kirjoittanut alakerran vessastamme pariin otteeseen, mutta suosituin on ollut ensimmäinen kirjoitus, jossa on vasta vessan raakileet kuvattuna. Toivottavasti moni kiinnostunut olisi löytänyt myös muut wc-kirjoitukset. 

Rakensimme portaiden alle tilavan neljän neliön wc sekä pienen, matalan komerotilan. Vessamme on ihanan avara ja pidän kulmikkuudesta, kun katto laskeutuu portaiden takia alaspäin. Vessa on toisaalta liiankin tilava ja vie neliöitä turhaan. Toiminnallisuutta siinä olisi vain 2,5m2 verran ja mielestäni pelkäksi vessaksi tarkoitettu tila voi hyvinkin olla vain muutaman neliön. 

Matala komerotila odottaa vielä ovea. Tämä on unohtuneella To do -listalla. Säilytämme komerossa wc- ja talouspaperit, koiranruuat ja kaikkea muuta sekalaista. 

Portaiden alle jäävä tila Kanttaa suunnitella hyötykäyttöön
. Portaiden alatilan voi hyödyntää eri tavalla portaiden mallista riippuen.  Portast voi myös sijoittua näyttävästi keskelle asuntoa, jolloin yleensä valitaan tyylikkäät katseenvangitsija portaat. Mikäli portaat on U-portaat niin kuin meillä, voi niiden alle rakentaa vessan, komeron tai vaatehuoneen. L ja SL-mallisten portaiden alle soveltuu pieni komero tai kaappi.

2 kommenttia:

  1. Komppaan kyllä, että todella hieno WC siis noinkin haastavassa tilassa, tarvitsee varmasti suunnitella tarkkaan, että kaikki toimii. Vielä jos lopputulos on noin hyvä. Meillä on myös tällainen vanhempi helsingiläiskerrostalo, niin herranjestas näissä on pienet vessat, että meilläkin oli kyllä aikamoinen pohtiminen, miten saadaan kaikki tarvittava mahdutettua. Todella hyvin sopii muuten tuo vaalea puu muuten vaalean vessan kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Wc tila on tilava ja pidän laskeutuvasta katosta. Halusimme hyödyntää portaiden alatilan, vaikkakin vessasta tavallaan tuli vähän turhankin iso. Siinä menee pari neliötä turhaan. Hyvin tämän tilan sai suunniteltua ja toteutettua, muistaakseni tässä ei tullut mitään ongelmaa.

      Poista