tiistai 3. lokakuuta 2017

Pintamateriaalien valintaa

Pintamateriaalien valinta on ollut paljon haastavampaa kun etukäteen kuvittelin. Nyt ne on kuitenkin kutakuinkin valittu, ja toivottavasti ei enää tarvitsisi muutoksia tehdä. Tällainen tilaisuus, kun saa valita kaikki itse ja synnyttää tyhjästä ideoita, on ihan hirveää :) On niin paljon ihania yhdistelmiä ja materiaaleja, että valinta on vaikeaa.

Eteiseen valitsimme vaalean laatan. Aluksi olimme sitä mieltä, että eteisessä, kuraeteisessä ja vessassa tulisi olla saman sävyinen laatta, mielummin jopa niin, että myös kylpyhuoneessa olisi sama laatta. Pyörittelimme vaalean- ja tummanharmaita 30x60 laattoja, mutta hyvää lopputulosta ei tullut. Päädyimme siihen, että kuraeteiseen tulee tumma 10x10 laatta ja eteiseen sekä vessaan vaalea 45x45 laatta.

Kylpyhuoneen laatoitus on ollut kaikista vaikeinta päättää. Lähdimme siitä, ettemme halua tummaa kylpyhuonetta, vaikka ne tyylikkäitä ovatkin. Pyörittelimme erinäköisiä vaaleanharmaita versioita, haimme laattoja kotiin ja tutkimme Pinterestiä. Monen viikon tuskailun jälkeen päädyimme niinkin yllättävään ratkaisuun kun keskiharmaaseen betonimaiseen lattiaan ja kiiltävän valkoisiin seiniin! No, valkea on tyylikäs myös. Se on ajaton ja varma valinta. Valkoinen yhdistettynä harmaaseen on harmoninen ja skandinaavinen kokonaisuus, ja se sopii niin tummaan kuin vaaleaankin saunaan. Saunasuunnittelu kun on vielä auki sekin.... Luulen, että laitamme harmaata laattaa myös tehosteeksi päätyseinään.


Seiniin meille tulee lähes kauttaaltaan Tikkurilan paperi. Alakerran vessaan sekä alakerran vierashuoneeseen valitsimme Tikkurilan Laastin. Näihin saattaa kyllä vielä hyvinkin tulla muutoksia.

Kiitokset Vantaan Petikon Rtv:n asiantuntevalle ja kärsivälliselle työntekijälle! (Kirjoitin ensin kärsivälle työntekijälle, ja mietin että kumpikohan olisi paremmin pitänyt paikkaansa)

1 kommentti:

  1. Täällä myös pintamateriaaleja mietitään jo kovasti ja odotellaan että päästään siihen vaiheeseen rakentamisessa :) Kiitoksia mukavista lukuhetkistä blogisi parissa! Jään seuraamaan :)

    VastaaPoista