keskiviikko 25. lokakuuta 2017

pintamateriaalien valintaa

Pintamateriaalit on nyt päätetty ja luettelo annettu RTV:lle. Lisäkustannuksia aikaisemmin sovittuun toimitus sisältöön tuli reilu tuhannella eurolla, siitä suurin osa vinyylikorkin hinnasta. Rtv:llä oli ihan sopivan laaja mallisto mistä pystyimme valitsemaan materiaalit ja pysymään sopivissa hintaluokissa.

Seinät meille tulee pääosin Tikkurilan Paperi - sävyssä. Sitä en tiedä vielä onko valinta sitten oikea. Netin keskustelufoorumeiden mielipiteet valkoisen eri sävyistä saa niin paljon eriäviä mielipiteitä, ettei oikeaa vastausta juuri omaan tilaan voi etukäteen tietää. Milloin ovet ja listat näyttää keltaisilta, milloin taittaa liikaa harmaaseen, milloin beigeen. Joku sävy on hyvä eteläauringossa, mutta ei missään nimessä aamuauringon puolella. Maalarin valkoiseen yhdistetyissä listoissa ei näy pöly ja Tikkurilan valkoinen sopii hyvin skandinaaviseen sisustukseen. Katsotaan miten meillä paperissa pöly näkyy, ja miltä se näyttää sekä etelän, että idän auringossa.

Ihan kaikkialle ei kuitenkaan valkoista seinää tule. Alakerran vessan kaksi seinää maalataan Tikkurilan laastilla ja alakerran vierashuoneen kaksi sivua tummanharmaalla Tikkurilan Manttelilla. Pojan huoneeseen yksi seinä tulee Tikkurilan Serpentiinillä ja muuten Tikkurilan laastilla. Idean pojan huoneen värimaailmaan sain Marulla -Blogista, missä lastenhuoneen seinään on maalattu Tikkurilan sävyillä serpentiinilla, laastilla ja höyryllä hieno graafinen kuvio. Värisävyt sopivat loistavasti toisiinsa.


Heti alusta alkaen oli selvää, että lattiaksi valikoituu vinyylilankku tai vinyylikorkki. Meillä on pieni lapsi ja koira perheessä, joten käytännöllisyyden takia tämä on varmasti hyvä valinta. Jos asuisimme kahdestaan aikuisina, valitsisimme varmaankin parketin. Parketti on vaan niin kaunis ja laadukas. Vinyylikorkissa hieman häiritsee paksuus ja kumimaisuus, mutta samaan aikaan se on pehmeä ja hiljainen askeltaa. Vinyylissä ei näy elämisen jäljet kovin helposti ja ainakin sen puolesta se tulee olemaan pitkäikäinen. Sävy vaihtoehtojakin on runsaasti tarjolla.

Rtv:n valikoimista löytyy Wicandersin korkkilattiaa ja Lamellan ja Pergon vinyylilankkua. Meille tulee Wicandersin hydrocork, wheat pine.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti