lauantai 14. lokakuuta 2017

Maatyöt ja perustukset

Rakennusluvan saamisesta on nyt reilu kaksi kuukautta ja maatöiden aloituksesta kuutisen viikkoa. Kaikki tapahtuu niin vauhdilla, etten meinaa pysy perässä. Käyn itse tontilla muutaman kerran viikossa ja mies lähes päivittäin. Mies hoitaa aivan äärimmäisen hienosti kommunikointia eri yhteistyötahojen kanssa. Maa -sekä perustustöiden tekijöiden lisäksi on muitakin tahoja mihin olla yhteydessä, ja mies saakin soitella useita puheluita päivässä. Vesiliittymien hoidossa jännitti HSY:n kanssa asiointi ennakko mielikuvien takia, mutta sieltähän saikin aivan loistavaa palvelua.

Kaikki on sujunut tähän mennessä pääsääntöisesti hyvin ja urakoitsijat ovat olleet ripeitä toimissaan.
Maatyöt alkoi pintamaiden kuorinnalla, mitkä oli aikomus pääasiassa aumata tontin reuna-alueille, mutta maata kaivettiinkin urakalla ja massanvaihtoralli olikin melkoista (toki urakkaan kuulumattomana eli rahaa meni tuntuvasti yli budjetoidun) Osa tästä olikin jo ennakoitavissa mutta määrä yllätti, totisesti.Massanvaihtojen jälkeen levitettiin suodatinkangas ja rakennuksen pohjat päästiiin sorastamaan valmiiksi. Samalla kaivettiin salaojat sekä asennettiin tonttikupari. Pian oltiinkin valmiina paalutukseen.


Auranmaan teräspaalutus hoiti hommansa vauhdilla, valmista tuli alle työpäivässä. Paaluja tuli yhteensä 38 kpl ja onneksi jäätiin jotakuinkin pohjatutkimuksen mukaisiin paalupituuksiin, lyhimmillään reilut 5 m ja pisin paalu 8,2 m.


Paalutuksen jälkeen tontille saapui perustusporukka raudoittamaan ja asentamaan muottivalut jonka jälkeen päästiin valamaan perustukset. Tämä vaihe sujui vauhdilla ja kaikki meni suunnitelmien mukaan. Oltiin siis valmiita ontelolaatoille, jotka asennettiin pari päivää perustusten valujen jälkeen.


Perustusurakasta sekä maatyöurakasta puuttui patolevyt sekä tuuletuspaalut alapohjalle jotka pitikin hommata kiireellä, tämäkin hoitui omantoimen ohessa näppärästi kaiken muun kiireen keskellä ja kamat saatiin tontille ajoissa. Ontelolaattojen jälkeen maatyöporukka asensi patolevyt ja teki ulkopuoliset täytöt sekä sadevesikaivot/putkistot loppuun. Ulkopuolisiin täyttöihin kuului jo hieman pihatien muokkausta sekä autokatoksen täyttöä jotta saadaan alustaa myös talotoimituksen materiaaleille.


Maalämpökaivo porattiin tällä viikolla. Sen kanssa meinasikin tulla todella kiire, onneksi saatiin järjestymään viimeiseen järkevään hetkeen eli juuri ennen tulevaa elementti toimitusta.

Rototec ilmaantui tontille perjantaina ja sai kaivon porattua vielä iltahämärissä valmiiksi. Kaivoa porattiin reilut 120 m ja kaikki sujui ongelmitta ja täytyy sanoa että poraaja vaikutti olevan todellinen ammattilainen ja varsin mukava heppu jonka kanssa oli mukavaa turinoida poraamisen lomassa.

Kaiken kaikkiaan maalämmön kanssa meinasi siis tulla todella kiire mutta loppujen lopulta kaivo saatiin valmiiksi perjantaina ja talotoimitus tulee maanantaina, tiukille meni mutta onnistui.

Nyt onkin sitten kaikki valmista talotoimitusta varten. Toivotaan, että sade vähän hellittäisi ensi viikolla. Ohjeita olemme jo saaneet mm. rekkojen sijoittumisesta ja tavaroiden lastauksesta. Edellisenä iltana täytyy lippusiimoittaa tontin lähellä oleva tienlaita, johon rekat saa sijoitettua aamulla. Tontin piha on pehmeää savikkoa, joten pitää miettiä miten puutavaran ja muun materiaalin säilyttää parhaiten. Kuormalavoja pitää hankkia vielä ja tarvittavat suojapeitteet.

Auto on löytänyt jo paikkansa tulevasta autokatoksesta


2 kommenttia:

  1. Paalutuksia tehdään juuri meidän tontilla. Meilläkin sattunut kyllä mukavia tyyppejä ja hyvin hoituu hommat. Perustukset varmasti valmiina ajallaan. https://www.hoijarparotrans.fi/palvelut/teraspaalutus-2

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hienoa, jos saa omalle projektilleen osaavia ja luotettavia tekijöitä. Tsemppiä projektiin!

      Poista