sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Kodin valaisimet

Hyvää vesisateista ja tasaisen harmaata sunnuntaipäivää! Kevät aurinko on onneksi välillä jo pilkahdellut ja antanut kotiinkin ihan uutta loistoa. Mutta kyllä tällaisina pimeinä päivinä, kaipaa kunnon valaistusta vaikka sitten keinotekoisesti. Vierailimme anoppini luona edellispäivänä, ja tajusin nyt vasta miten pimeää hänen kotonaan on. Mieheni on kyllä tästä jo sanonut aikaisemminkin. Sama juttu on omilla vanhemmillani. Heillä on sisustus tummaa puuta ja ruskeita materiaaleja, mihin yhdistettynä keltainen halogeenivalaistus. Tottumiskysymyksiä nämä tietysti myös ovat. Huomaan pimeyden muiden luona paremmin, koska meillä kotona on niin valkoista ja kirkasta. Vanhempani taas saattavat ajatella, että meillä ei ole kovin kotoisan lämmin tunnelma valkoisine kliinisine pintoineen ja valoineen. Anopillani on kuitenkin todella huono näkö ja hänelle olisi erityisen tärkeää saada kotiin lisää valoa.

Meidän kotimme valaisee kauttaaltaan led alasvalo Airam flat p II, joita katossamme on kolmessa eri koossa. Lähes kaikki toimii himmentimellä, paitsi käytävien ja wc:n valaisimet. Himmennin ominaisuus on aivan loistava, ja harvoin valot täydellä kirkkaudella onkaan. Näiden kattovalaisimien lisäksi keittiön yläkaappien yllä ja alla on led-valonauhat tuomassa valoa ja tunnelmaa sekä vessassa tietysti vessan peilit. Pidän vessamme pyöreästä Otsosonin valopeilistä, missä ledvalo loistaa kehyksenä valaisimen ympärillä.

Ainoa riippukattovalaisin koko asunnossa on uusin sisustushankintani Ohto Nordic Home:n Helmi kattovalaisin ruokapöydän yläpuolelle. Bongasin kyseisen valaisimen asuntomessuilla jo muutama vuosi sitten ja ihastuin tähän suomalaisesta koivuvanerista valmistettuun valaisimeen. Valaisin on ajaton ja sopii moneen tilaan.

Olohuoneen korkeaan tilaan meillä on ollut suunnitteilla kaksi isompaa valaisinta, esimerkiksi Secto design Octo, mitä näkeekin useissa suomalaisissa skandinaaviseen makuun sisustetuissa kodeissa. Ongelmana on ollut valaisinten ripustaminen viiden metrin korkeuteen. Joten Note to myself - hanki valaisimet korkeaan tilaan jo raksavaiheessa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti