keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Ärsyttävät liukuovikaapit

Vielä ei ehkä olisi tarpeen suunnitella kodin kiintokalusteita, kun pohjakin on vielä suunnittelematta. Toisen raksaprojektin kohdalla asioita kuitenkin putkahtelee mieleen, ja ne on parempi laittaa heti ylös. Yksi näistä on liukuovelliset kaapit. Liukuovien ärsyttävyydestä olen miehelle usein sanonut, ja varovaisesti vihjaissut etten haluaisi seuraavaan taloon eteiseen liukuovellisia peilikaappeja. Mies ei ole lähtenyt tähän ajatukseen vielä lainkaan mukaan.

Syy ärsytykseen on se, että kaapit ovat jatkuvasti auki! En ymmärrä miten niitä ei saa samalla tavalla pidettyä kiinni kuin muitakin kaapin ovia. Yksi syy on se, että  joskus hyllyillä olevat tavarat jäävät liukuovien väliin ja on helpompaa ilmeisesti olla laittamatta ovea kiinni kuin ottaa laukun hihna, käsine, imurin johto, mikä ikinä, pois oven välistä. Pahinta on laittaa ulosvedettävät korit kaapin sisälle ja jatkuvasti pamautella ovia niihin, kun on epähuomiossa jättänyt työntämättä korit kunnolla paikoilleen. Argh, niin epäkäytännöllistä. Peililliset ovet ovat vieläpä pieniä käden jälkiä täynnä, koska ovia on niin hauska liikutella edes takaisin pitäen suoraan peilistä kiinni. Tämä ei ole kuitenkaan syytös muita perheenjäseniä kohtaan, vaan ihan voin myös itseäni katsoa näistä peilistä silmiin.

Liukuovet ovat vain jotenkin niin automaattinen ratkaisu eteisen kaappeina ettei niiden hankintaa tullut kyseenalaistettua aikaisemmin. Nyt bongailenkin instassa ja blogeissa muita eteisen säilytysjärjestelmiä ja pistän mieleeni erilaiset vaihtoehdot. Onneksi näitäkin on!
2 kommenttia:

  1. Olen miettinyt samaa itsekin, kun kotona ovien laitto ylipäätään näyttää olevan vaikeaa. Mutta tuttu kertoi, että heillä on sen mallinen se ovi, että se liukuu kuin lähes itsestään kiinni. Kannattaa siis ensin tutustua eri malleihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, siinä on jokin painomekanismi. Kätevää. Tosin, siinäkin vaihtoehdossa pitäisi oppia ensin laittamaan kaapin sisäkorit paikoilleen ja kaikki takit pois ovien välistä :)

      Poista