maanantai 30. heinäkuuta 2018

Siirtonurmi ja pihatie

Kesäloma on kulunut helteistä nauttiessa. Nautittu on sekä kotona, että mökillä. Kotona ollessa loma on mennyt kodin järjestelyissä ja Ikean huonekaluja kasaillessa, mutta myös pihatöitä seuraillessa. Siirtonurmen laittoon nämä kesähelteet eivät ole olleet otollista aikaa. Aurinko porottaa etelä-länsipihallemme koko päivän ja nurmea täytyy kastella joka ilta. Tämä ei tietysti ole kovin ekologistakaan.

Siirtonurmi istutettiin neljän miehen toimesta yhden illan aikana. Pihan pohjatyöt tehtiin edellisellä viikolla. Pihaan tuotiin tarvittava maa-aines jolla nostettiin piha tarvittavaan korkoon. Ennen nurmen laittoa piha jyrättiin vielä tasaiseksi.

On aivan mahtavaa saada niin kaunis vihreä nurmi pihaan jo kuluvan kesän aikana. Siirtonurmi on siemennurmea kalliimpi tapa saada nurmipiha, mutta myös varmempi ja nopeampi tapa saada kaunis ja tasainen nurmikko.


Pihatie laitettiin kivituhkalla. Olisimme halunneet asfaltin, mutta sitä emme rakennusmääräysten mukaan saaneet laittaa. Kivituhka on hyvännäköistä, mutta se on hyvin hienojakoista ja hiekka kantautuu kenkien mukana sisälle.2 kommenttia:

  1. Meillä valmistui syksyllä talo täällä Porissa. Seuraavaksi olisi vuorossa sitten nurmikkotyöt, kunhan kevät sieltä kunnolla tulee. Tuo kivituhka on myös kivan näköinen materiaali pihateitä ajatellen, mutta tuo sisälle kulkeutuminen on tietenkin hieman ongelmallista.

    VastaaPoista
  2. Hyvä tietää, että siirtonurmi saatiin istutettua yhden illan aikana. Me olemme harkinneet myös siirtonurmea kesämökille. Täytyypä etsiä asiantunteva firma nurmikon toimittamiseen ja asentamiseen. https://www.mesiansiirtonurmi.fi/siirtonurmi

    VastaaPoista