tiistai 3. heinäkuuta 2018

Koira ja sisustus

Miten ottaa koira huomioon sisustuksen suunnittelussa? Meidän koira on saanut tulla kodissa joka paikkaan, niin sänkyyn kuin sohvallekin. Tähän toivon nyt muutosta. Meidän makuuhuoneeseen teen totaalikiellon ja olohuoneen sohvalle jos hyppää, katson murhaavasti. Isäntä on paljon vapaampi näissä asioissa, joten suurempi opettaminen on hänessä kuin koirassa. Minun puolestani koiramme voisi päivät viettää yhdessä huoneessa ja illat sitten kanssamme koko asunnossa. Haluaisin vaan, ettei karvaa ja likaa olisi ihan koko asunnossa ja ihan koko ajan! Nyt kesällä mietin myös punkkien ja muiden ötököiden kantautumista sisälle. Myrkkyjä emme halua koiralle laittaa.

Kuraeteinen auttaa siinä, että tassut tulisi pyyhittyä aina sisään tullessa ja rapakeleillä ne pestään. Ajattelin opettaa koiramme siihen, että hän menee joka kerta kotiin tullessa kuraeteiseen odottamaan tassujen pyyhkimistä. Laitan hänelle namipussin lähettyville, jotta voin palkita joka kerta kun hän menee ritilän päälle istumaan ja odottamaan tassujen pyyhkimistä tai jopa pesemistä. Meidän koiralle nämä vesileikit eivät ole mitään miellyttäviä juttuja. Kerron tästä myöhemmin kuinka ajatukseni olen toteuttanut, epäilen itseäni nimittäin jo tässä vaiheessa.

Uusien mattojen hankinnassa otan huomioon tietysti helppohoitoisuuden vaikka ulkonäkö taitaakin mennä edelle. Onneksi on niitä vaihtoehtoja missä saa molemmat samassa paketissa. Pikkuhuoneeseen, mikä olisi koiranhuone, olisi hyvä ostaa vuodesohva mistä saisi päällyset irti ja pestyä pyykkikoneessa. Takapihalla olisi hyvä olla koiranharja helposti saatavilla. Lattiamateriaalimme on koiraystävällistä vinyylikorkkia. Portaisiin täytyy vielä keksiä jotain... rappusmatot.. en tykkää, mutta taitaa olla pakko..

Koiran omistajat voivat leikitellä myös koiransisustusjutuilla. Meillä on ollut monta erilaista koiranpetiä kahdeksanvuoden aikana ja mikään ei ole toiminut kunnolla. Koira ei ole pitänyt niistä, tai me emme ole pitäneet. Olen etsinyt tyylikästä, minimalistista koiranpetiä, mutta miellyttävää en ole löytänyt. Vantaan Ikeassa näin juuri sopivan näköisen koiranpedin, mutta meidän koiralle se on liian pieni.

31x46 cm

Ruokakupitkin tietysti pitää olla sisustukseen sopivia

Googletin, Krantz ja Kindfordogs


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti