lauantai 19. toukokuuta 2018

Wc portaiden alle

Raksalla on ollut hiljaisempaa viimeiset pari viikkoa. Mikään ei ole oikein edennyt. Tässä vaiheessa projektia pitäisi kiihdyttää, niin täällä on paineltu jarrua. No, tästä tämä nyt taas lähtee.
Maalausurakkaa vielä vähän jäljellä, sen jälkeen putkarit ja sähkärit. Siinä se sitten alkaisi jo pikkuhiljaa olemaan. Huh huh, voisinko sanoa että juhannukseksi uuteen kotiin?! Mies sai vielä iloisena yllätyksenä järjestettyä talon rappauksen alkavaksi jo ensi viikon loppupuolelle, kun alun perin ajattelimme sen olevan vasta alkusyksystä. Etelän rappaus hoitaa homma ja  nyt saamme senkin alta pois ennen muuttoa.

Talolla on viimeisen viikon aikana ollut uusi maalari töissä paikkailemassa edellisen jälkiä. Nyt näyttäisi tulevan hyvää jälkeä. Mies ihmetteli aikaisemmin kun maalausurakka oli käynnissä, miksi  maalari ei ylitasoita vaan ainoastaan teippaa saumat. Tämä on kuulemma ihan mielipide asia ja jokainen maalari tekee niin kuin tykkää. Lopputulos nyt kuitenkin oli se, että uusiksi meni....

Tänään sai alakerran vessammekin maalin pintaan ja tila on allaskaapin asennusta vaille valmis LVI-töihin. Pitkään pähkäilimme teemmekö vessasta kokonaan valkoisen vai aikaisemman suunnitelman mukaisesti kaksi seinää harmaalla Tikkurilan Laastilla. Keittiön ja kodinhoitohuoneen ollessa kokonaan valkoiset, päädyimme tuomaan vessaan vähän väriä.





Vasta portaiden asennuksen jälkeen saimme wc tilaan oikeat mittasuhteet ja pystyimme aloittamaan tarkemman suunnittelun. WC on tilava, noin 4m2. Portaiden alle jää hyvää säilytystilaa, ja sen vuoksi alatilaa ei kannata täysin umpinaiseksi laittaa. (Kuvat on auttamattoman huonot)









Ikean Godmorgonin allaskaappi





6 kommenttia:

  1. Aika hyvä idea! Siis tuo WC:n sijoitus portaiden alle. Meillä taas on vanhoista keittiökaapeista koottu säilytystila portaiden alla, kas näin: http://talo-rautio.talovertailu.fi/2014/10/11/rappusten-alustila-hyotykayttoon/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki tilat hyötykäyttöön ja vieläpä edulliseen hintaan! :)

      Poista
  2. Kiva idea tuo wc portaiden alle. Meille tulee vähän Mikan tapaan myös säilytystilaa portaiden alle. Kulku sinne on vanhempien makuuhuoneesta. http://lauharinne.blogspot.fi/2018/05/alakerran-makkaria-pesuhuoneen-kattoa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin olette pystyneet hyödyntämään tilan! Meillä on samat sävyt kylpyhuoneessa. Valkoista ja tummanharmaata laattaa ja
      Sekä lämpökäsiteltyä haapaa kattoon ja seinille, näyttää toimivan hyvin teilläkin :)

      Poista
  3. Hei!
    Sellaista se on tuo rakentaminen, aina ei mene suunnitelmien mukaan ja joskus eteneminen on hieman hitaampaa. Hyvällä mallilla rakennusprojektinne kuitenkin on jo!
    WC portaiden alla on minunkin mielestäni todella hyvä idea, ja varsinkin säilytystilan lisääminen on aina kannattavaa.

    VastaaPoista
  4. Hei,
    välillä kaikki eivät mene niin kuin strömsöössä, varsinkin jos on kyse kylpyhuoneremontista tai mikä liittyy kylpyhuoneeseen. Itse tarvitsin apua kylpyhuoneremontin kanssa. Tarjouspyyntöpalvelu www.kodinplaza.fi avulla tavoitin paikalliset yritykset yhdellä tarjouspyynöllä.

    VastaaPoista