lauantai 28. huhtikuuta 2018

Keittiön välitila

Keittiön välitilan mietinnästä muodostui melkoinen projekti, vaikka luulimme sen olleen helpoimmasta päästä. Valitsimme viime syksynä välitilan laatan kymmenessä minuutissa kahden tunnin pintamateriaalejen pohdintojen jälkeen. Tämä meni ehkä sitten vähän vasemmalla kädellä, vaikka luulimme olevamme onnekkaita kun niin nopeasti löysimme täydellisen laatan.

Projektin edetessä oppii koko ajan lisää ja aikaisemmin valitut materiaalit eivät tunnukaan välttämättä oikeilta ratkaisuilta. Aikaisemmin valittu 25x40 vaaleanharmaa mattalaatta ei sovi mielestämme enää täysin valkoiseen keittiöömme. Nyt laatta näyttää vääränkokoiselta, liian matalta, vähän likaiselta ja vähän halvalta.

Laatoittajamme odottaa tällä hetkellä uutta laatta, jonka olemme luvanneet parin päivän sisällä. Laatoittajan mielestä meidän tulisi valita tumma laatta, koska keittiö on muuten niin valkoinen. Ei yhtään hullumpi ajatus. Silti taidamme mennä vielä vaaleampaan ja valita kiiltävän valkoisen laatan. Eräs keittiötoimittaja sanoi, että mattaovien kanssa, kiiltävälaatta on näyttävämpi. Myös led-valaistus näyttää kiiltävässä aavistuksen hohdokkaammalta.

Välitilaanhan voisi laittaa myös lasin tai komposiittilevyn, tai vaikka peilin. Nyt on jonkun verran esillä ollut laseja jonka taakse on laitettu kuvio tapetti tai vaikka oma mökkimaisema printattuna kuvana. Hienoja on nekin. Ihmiset selvästi haluaa saada helposti puhdistettavaa pintaa ja välttää saumoja. Meillä kuuluu talopakettiin laatoitus eli tavallaan olemme sen jo maksaneet, niin emme edes miettineet tarpeekisi ajoissa muita vaihtoehtoja.

Meillä olisi kotona muutama laatikko valkoista 30x60 laattaa ja mietimme voisiko sitä hyödyntää. Laittaa esimerkiksi laatta pystyyn jolloin tulisi vain pystysaumat 30 sentin välein. En tiedä onko hyvä ratkaisu vai hätä ratkaisu.  Yksi suosikeistani on kalanruotokuvioon asennettu laatta. Olen itseasiassa ihastumassa siihen vaihtoehtoon ihan tosissani!


Kävimme Ikeassa eilen muilla asioilla ja samalla nappasin heidän keittiömallien välitiloista kuvia.


Täältä löytyy 50 suosituinta ladontatyyliä3 kommenttia:

 1. Hih. Minä käytin myös projektin alussatodella paljon aikaa välitilan mietintään. Sitten keittiösuunnitelman muotoutuessa jouduin toteamaan, että kas, meille ei tullut välitilaa ollenkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä juuri usein menee. Toisaalta olen huomannut, että nopeimmat ja helpoimmat ratkaisut tekee silloin kun se asia on oikeasti ajankohtaista. Pieni kiire ja paine ei haittaa siis mitään :)

   Poista
 2. Hei!
  Keittiön välitila voi olla yllättävänkin haastava suunniteltava, ainakin tämä on minunkin kokemukseni. Keittiön suunnittelussa on niin paljon mietittävää, ettei kaikela vaan yksinkertaisesti jää aikaa tai energiaa. Mutta kuten sanoit, onneks projektin edetessä oppii. Yleensä jälkikäteen muuttaminenkin onnistuu.
  Tuo peili-idea on itseasiassa todella mielenkiintoinen, jos vaikka joskus kokeilisi sellaista.

  VastaaPoista