torstai 11. tammikuuta 2018

takkatuli ja tiiveysmittausRaksalla on ollut hiljaisempaa viimeiset pari viikkoa kun timpurit ovat lomailleet, mutta ensi viikolla alkaa jälleen tapahtua!

Ennen joulua tehtiin tiiveysmittaus ja mitattiin valujen kosteus %. Tiiveysmittauksesta lisää tuonnempana mutta lopputulos on hyvä 0,9 (2- kerroksisten uudisrakennuksien keskiarvo  1,2) Mittaus tehtiin ennen sisäkattojen levytystä ja raksaovilla, luullaksemme tulos voisi tästä vielä hieman parantua kun mm. varsinaiset ovet saadaan asennettua ja säädettyä ja nuo sisäkatotkin asennettua. Hieman jäi mietityttämään jos teettäisi vielä uuden mittauksen myöhemmin kun alkaa olla muuten valmista.

Seuraavaksi vuorossa on kattojen levytykset, parvekkeen ja sisääntulokuistin rimoitukset ja viimeistelyt. Sitten alkaakin olla näiden timpureiden osalta urakka maalissa ja päästään sisätöiden kimppuun kun tasoitukset ja maalaukset alkavat.

Viime viikolla päästiin raksapuhaltimista eroon kun maalämmöt asennettiin. Nyt lattialämmitys hoitaa lämmityksen, auttaen samalla hieman valujen kuivumista edelleen. Maalämpöpumpuksi valikoitui Nibe 1226 New.

Saunan kiuaskin tilattiin. Magnum lite Malja + m1 integrointikaulus, kiukaan tarvikkeineen toimittaa Netrauta. Seuraavaksi tilataan 3 kpl sadesuihkuja ja olemme valitsemassa Oraksen optimat (2x7193 ja 1x7192)

Myös takka saatiin välipäivien aikana asennettua loppuun ja ensimmäinen pikku pesällinenkin on jo poltettu. Voi sitä riemua kun kaksijapuolivuotiaamme juoksi edestakaisin sisälle ja ulos katsomaan savupiipusta tupruavaa savua. Hieman siitä lapsenilosta tarttui itseenkin. Olihan se nyt aika hienoa!Mutta vaikka raksalla on ollut hiljaista, ei meidän perheestä tekeminen ole loppunut. Mies on siivonnut raksalla ahkerasti ja toimittanut useita kuormia tavaraa sorttiasemalle, yksin. Asuntomme on nyt myyty, tai se myytiin jo hyvissä ajoin ennen joulua. Nordic Housingin välittäjä löysi uudet omistajat jo kahdessa viikossa. Kaupat teimme tällä viikolla ja muutamme maaliskuun alussa väliaikaisasuntoon. Olemme myös tässä samassa rytäkässä etsineet appivanhemmilleni uutta asuntoa ja heidän muutto on helmikuun aikana.
Lähiviikkoina onkin sitten luvassa tavaroiden pakkaamista ja muuttoon valmistautumista!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti