lauantai 4. toukokuuta 2019

Pohjan suunnittelu alkaa

Teimme miehen kanssa listan ranskalaisin viivaimin mitä tulevassa talossa pitäisi ainakin olla. Mitkä ovat ne muutamat asiat mistä ei tingitä. Olimme kaikesta samaa mieltä, joten lähtökohdat näyttää hyvältä. Toisen talon kohdalla on tietysti huomattavasti helpompi suunnitella kun on kokemusta jo mikä toimii ja mikä ei. On myös realistinen käsitys siitä mitä voi toivoa. Nykyisen kodin pohjaa suunnittelimme vuoden verran. Kääntelimme, vääntelimme, ideoimme. Piirsimme paperille ja leikimme 3D ohjelmilla. Suunnittelimme erilaisia kulmia ja tasoja jne. Lopulta päädyimme kuitenkin aika simppeleihin ratkaisuihin ja olemme olleet talopohjaamme erittäin tyytyväisiä.

Toiseen kotiin toivomme samoja ominaisuuksia kuin nykyisessäkin on. Lähtökohtana suunnittelulle on kaksikerroksisuus, vähintään kolmella makuuhuoneella. Keittiö, olohuone ja sauna tulisi alakertaan. Sauna ja kylpyhuone voi olla myös yläkerrassa, mutta lähdetään siitä, että ne tulisi alas. Mietimme vielä mihin haluaisimme kodinhoitohuoneen ja tarvitsemmeko alakerrassa työhuonetta. Toivomme lastenhuoneesta vähintään 11m2, ja vanhempien makuuhuoneen yhteyteen tilavahkoa vaatehuonetta. Asiat josta emme tinki, on kuraeteinen pääoven sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä sekä minun ehdoton toiveeni on saada hyvin toimiva lasitettu terassi olohuoneen yhteyteen.

Must have- listalla, pohjan suunnittelun suhteen, ei siis mahdottomuuksia ole. Olen tutkinut erilaisia pohjia myytävien asuntojen hakupalveluista, mutta kaikissa on aina jokin MUTTA. Jos talo soveltuisi tontille, puuttuu siitä jotain tai joku huone on väärässä paikassa. Yleensä puuttuu kuraeteinen. Ehkä munun on vaikeaa verrata nykyistä muihin vaihtoehtoihin, mikä on ihan ymmärrettävääkin. Voihan olla, että teemme nykyisen talomme kopion vain pienillä muutoksilla ja erilaisilla pintamateriaaleilla.

Mitä kuuluu teidän Must have -listalle? Oletteko käyttäneet pohjan suunnittelussa ulkopuolista arkkitehtiä vai esimerkiksi talotoimittajan omia suunnittelijoita?


3 kommenttia:

 1. Hei, olemme suunnittelemassa meidän toista taloa ja tuo alussa vilauttamasi Herrala talojen Lasse pohja on meillä vahvana suosikkina. Tietysti muutamin omin muutoksin ;) Haluaisinkin kysyä, että päädyittekö siihen pohjaan ensimmäisen talonne kohdalla tai teittekö kuinka paljon muutoksia (kuraeteinen ja wc portaiden alla)/muuttuiko koko?
  Onko jotain mihin olette erityisen tyytyväisiä tai jotain mikä ei toimi lainkaan?
  Kiitän ja kumarran jos jaksat vastata :)
  Heidi

  VastaaPoista
 2. Hei! Käytimme tosiaan Herralan talomallin pohjaa suunnittelun mallina. Pohjasta poiketen meillä on kuraeteinen heti ovelta oikealla ja rappuset wc:n alla. KHH on yläkerrassa. Muutoin yläkerta on aikalailla sama kun Herralassa. Alakerran kylpyhuone/saunatilat ovat isommat, koska sauna on jatkettu varaston yhteyteen lisäulokkeeksi. Olemme olleet pohjaan tyytyväisiä. Kuraeteinen on ihan must. Alakerran vessa on turhan iso. Minä pidän toisaalta siitä, että eteinen on kulman takana eikä suorassa yhteydessä keittiöön ja olohuoneeseen, mutta ymmärrän hyvin heitä, jotka nimenomaan haluavat, että ulko-ovelta asti avautuu näkymä talon läpi ulos asti. Se antaa heti avaran vaikutelman. Olisi mielenkiintoista nähdä minkälaiseen ratkaisuun päädytte, koska itsekin aloitamme (kunhan saamme aikaiseksi) toisen pohjan suunnittelun ja nykyinen pohjamme on vahvoilla myös seuraajaksi. Voit halutessasi laittaa pohjanne minulle vaikka sähköpostilla. Tsemppiä rakennukseen!

  VastaaPoista
 3. Olen erittäin iloinen voidessani jakaa kokemukseni täällä, nimeni on Brenda ja olin onnellisesti naimisissa. Vasta kun aviomieheni sanoi pettävän häntä, niin meistä molemmista tuli nagging parit, hän ei voinut uskoa, eikä hän myöskään luottanut sanoihini, joten jätimme avioeron, myöhemmin erotimme ja lupasimme koskaan asettamatta. Yritin pitkään siirtyä eteenpäin, mutta en voinut pysyä ilman häntä, joten aloin pyrkiä palaamaan mieheni, sitten minut ohjautui Dr.IZOYAan. Upea mies, jonka tapasin, hän rakasti loitsun ja sai mieheni palaamaan 24 tunnin sisällä. Tämän vuoksi olen täällä jakamassa tohtori IZOYAn kontaktia, tavoittamassa häntä drizayaomosolution@gmail.com kautta. Hän on todella voimakas ja erikoistunut seuraaviin asioihin ...
  (1) Kaikenlaiset rakkausloitsut. (2) Lopeta avioero. (3) Lopeta rauha. (4) Tarvitaan henkistä apua.

  VastaaPoista