sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Olohuoneen avoin korkea tila ja kiinteät ikkunat

Olemme muuttaneet väliaikaisasuntoon ja härdelli on ollut aikamoista. Tuntuu jo hieman fysiikassa pakkaaminen, siivoaminen ja painavien tavaroiden kantaminen. Tämä on jatkuvaa valmistautumista uuteen taloon muuttoa varten. Nyt voimme karsia jo osaa tavaroista ja jatkossa vielä vähän lisää. En ole yhtään hamstraajatyyppiä, mutta kyllä sitä tavaraa vaan jostain kertyy. Nyt asumme huomattavan lähellä työmaata, joten jatkossa tämä kaikki on helpompaa ja olemme jo todella voiton puolella.

Talolla tapahtuu huimaa vauhtia. Joka päivä on jotain konkreettista uutta. Seinät saa maalia pintaan ja lattia laattaa. Yläkerta on jo kokonaan maalattu ja talon kaikki laatat on asennettu. En ole päässyt näkemään eteisen ja wc:n laattaa, kun ne on peitetty muovilla. Jännitettävää riittää. Mies ehti laatat näkemään, ja sanoi että hyvältä näyttivät!

Olohuoneen avoimessa korkeassa tilassa on ollut väliaikainen lattia, joka nyt otettiin vihdoin pois. Koko alakerta muuttui silmissä. Valoa tulvii sisään. Ikkunatkin meille vaihdettiin olohuoneeseen aukaistavista ikkunoista kiinteiksi.  Meille sekä talotehtaalle sattui aikaisemmin ikkunoiden tilauksen kanssa pieni moka kun tilatut kiinteät ikkunat muuttuivat matkanvarrella aukaistaviksi ikkunoiksi. Moka oli myös osittain meidän syytämme, koska hyväksyimme rakennesuunnitelman avattavilla ikkunoille, kun katsoimme suunnitelman huolimattomasti. Ikkunat olivat kiinni elementissä tehtaalta tullessa jolloin vasta huomasimme asian.

Iso, painava aukaistava ikkuna ei sovellu korkeaan tilaan, kun ikkuna olisi pestessä aukaistava ja tuettava. Tämän sopimattomuuden mieheni ja talotehtaan työmaapäällikkö kokivat yhdessä aukaistaessaan ikkunan joka römähtikin paikoiltaan. Päädyimme yksintein vaihtamaan olohuoneen kuusi ikkunaa kiinteiksi. Kiinteät ikkunat ovat kyllä myös paljon paremman näköiset sen lisäksi, että niiden peseminen on huomattavasti helpompaa. Ikkunoiden vaihto sujui yhden päivän aikana ongelmitta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti