tiistai 6. maaliskuuta 2018

Himmeä vai täyshimmeä

On ok muuttaa mieltään. On ok muuttaa mieltään varsinkin kun siihen on vielä hyvä mahdollisuus. Muutin mieltäni yhden huoneen tehosteseinän värissä. Olen muuttanut mieltäni kyllä vähän väliä milloin missäkin, mutta muutoksia emme ole joutunut muutoin vielä tekemään.

Me valitsimme pintamateriaalit viime syksynä. Liekkö syksy vaikuttanut siihen, että valitsin melko tumman ja neutraalin värin pikkuhuoneeseemme, ja näin kevät auringossa sävy ei enää niin miellytäkään. Pikkuhuone on alakerran pieni huone josta on kulku kylpyhuoneeseen. Alkuperäinen sävy minkä valitsin oli keskiharmaa Tikkurilan Mantteli M499 mikä  olisi sopinut kyllä hyvin kylpyhuoneen laatoitukseen. Nyt valitsin Tikkurilan Ajopuun V484 mikä on tämän hetken sävymaailmoihin ehkä sopivampi harmaanbeige, greige.

Olin omasta mielestäni tilannut aiemman Manttelisävyn täyshimmeänä, mutta se olikin himmeä. Nyt sitten K-raudassa asioidessani täytyi uudelleen jäädä pohtimaan minkä kiiltoasteen valita uudelle maalille. Täyshimmeän kannalla olin ollut vain siksi, että jostakin blogista olin sen lukenut, nyt vasta opettelin mitä kiiltoasteet oikeastaan tarkoittavatkaan. Myyjä ja mieheni eivät huomanneet näytepalasta mitään eroa himmeän ja täyshimmeän välillä, mutta minäpä huomasin. Valitsin täyshimmeän, enkä vain siksi että se oli kalliimpi, vaan siksi että siinä oli jotain hienostunutta syvyyttä.

Mantteli

Ajopuu


Täyshimmeää sävyä ei kannata valita tiloihin joissa seinää joutuu pesemään. Ymmärsin niin, että mitä kiiltävämpi, sen helpompi pitää puhtaana. Tai sen kestävämpää maalipinta on pestessä.

Tikkurilan Ajopuu ja PaperiEi kommentteja:

Lähetä kommentti