maanantai 27. marraskuuta 2017

Sauna tulee Harvialta


Saunatoimittajamme on Harvia. Teimme yhdessä heidän asiantuntijansa kanssa saunasuunnitelman. Laudemalliksi valittiin Scala jossa ideana on laaja alalaude, joka toimii yhtenäisenä tasona sekä ylälauteiden pitkittäinen laudoitus, joka antaa saunaan erittäin modernin ilmeen. Materiaali lauteissa on lämpökäsitelty haapa 117 x 26 mm ja paneelit seinissä sekä katto (myös pesuhuone) tervaleppää STS 120 mm. Harvia toimittaa myös saunan puolilasiseinän johon valitsimme kirkkaat lasit.


Suomen tervaleppä -sivuilta kuvassa on lämpökäsitelty haapa, mikä meille tulee siis lauteisiin.TervaleppääKiukaiden välillä vielä harkitaan, mitä halutaan. Lähtökohtana 9 kW + erillinen ohjauskeskus 10 m kaapelilla jotta saadaan kylppärin ovensuusta ohjattua kiuasta. Loppusuoralla ovat tällä hetkellä Harvian perus Cilindro, Harvian Kivi ja todennäköisimpänä vaihtoehtona näyttävä Magnum Lite Malja. Harvian kiukaiden ohjauskeskukset eivät niin miellytyä silmää ja vaatisivat melkein päivittämisen, mutta tämä muutos maksaisi melkoisesti.

 MagnumPitkään pohdimme myös Harvia Solide -sarjaa. Solide olisi moderni ”design” valinta. Vaalea laude on nätti, mutta myös todella arka. Tässä mallissa penkit ovat irtopenkkejä ja ne olisi voinut kätevästi laittaa joko L-muotoon, että vastakkain. Olisimme valinneet Soliden penkit kokonaan vaaleasta puusta, vaikka mustat jalat antaisivatkin kivasti lisäsärmää. Tämän muunneltavuuden kanssa painimme pitkää, mutta tämä vastakkain asettelu olisi saattanut olla melko turha optio, koska sauna on niin kapea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti