torstai 10. elokuuta 2017

Sähkö -ja valaistussuunnittelua

Nyt on aika tehdä sähkö -ja valaistussuunnitelma. Me olemme tehneet kiintokalustesuunnitelman vasta omassa mielessämme, joten sen pohjalta täytyy suunnitella pistorasioiden ja valaisimien paikat. Sähkösuunnitelma meille tulee Tumastec Oy:lta ja lisäksi kälyni sähkösuunnittelijana hieman vilkaisee sitä. Emme ajatelleet tästä kuitenkaan tehdä mitään sen suurempaa tiedettä, vaikka ymmärrämmekin sen millainen vaikutus valaistuksella on koko kodin sisutukseen ja tunnelmaan. Luotamme siihen, että ammattilaiset ottavat tarvittavat asiat huomioon.

Pääosin valaistuksena meille tulee kattoihin integroitu led valaistus. Keittiön pöydän päälle ja olohuoneeseen tulee myös erilliset kattopisteet. Tätä kirjoittaessa tuli mieleen, että kai ne myös tulee makuuhuoneisiin. Täytyy tarkistaa tämä herra M:ltä. Kivahan se olisi lastenhuoneeseen Ryhmä Hau valaisin laittaa! Keittiöstä poistimme loisteputkivarauksen, koska tulemme laittamaan sinne led-nauhaa. Led-nauhaa luultavasti tulee myös keittiön kaappien päälle. Saunaan tunnelmaa luomaan asennetaan ledkuidut.

Tumastec


                                                                        Tumastec

Himmentimet laitamme olohuoneeseen ja keittiöön. Kuraeteiseen tulee liiketunnistimella toimiva valaisin. Mietimme sitä myös vaatehuoneeseen ja alakerran wc:hen. Autokatokseen tulee hämärä -kytkimellä toimivat valaisimet.

Ulkovalaistuksena voisi hyvin toimia Konstsmide cremona valaisimet, jos ne saisi laitettua kokonaan ulko-oven katoksen alle. Ajattelimme myös toisena vaihtoehtona laittaa upotetut valaisimet katoksen kattoon, mutta kuulimme, että ei riitä tila mihin upottaa. Pitäisi tehdä alaslaskuja ja ja ja jne.. ja euroja menisi..

                                                                      Ulkovalaisin


Saarekkeeseen vielä mietimme pistorasiaa. Tämä voidaan päättää vasta keittiösuunnitelmaa tehtäessä, mutta varaus siihen tulisi toki tehdä jo tässä vaiheessa. Se miksi emme laittaisi sitä, on se että se vie aika paljon tilaa saarekkeesta, maksaa tietysti ja ajatuksena on pitää saareke vapaana työtilana kaikista härveleistä. Laittoa puolustaa taas se, että olisihan se yksi lisämahdollisuus työskentelyyn ja esim. kännykän lataamiseen

                                                                    valaisinliike.fi


Tässä vielä  muutama inspiraatiokuva valaistuksesta asuntomessuilta


 

3 kommenttia:

 1. http://betonielementtitalo.blogspot.fi/2017/01/sahkoideat.html

  VastaaPoista
 2. Pinterestistä kannattanee kurkata idea taulu valaistuksesta . Blogista pääsee sinne p palluralla yst terv Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa, kiitos vinkistä! Valaistuksella saa aikaan niin mahtavia juttuja, että niiden miettimiseen kannattaisi käyttää enemmän aikaa.

   Poista