sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Pölysyöpöt portaat

En tiedä johtuuko se väristä vai umpiportaista, mutta portaamme keräävät paljon pölyä. Olen paasannut ystäville etten suosittele valkoisia portaita kenellekään, mutta itse ongelmahan johtuu siitä, että portaat ovat umpinaiset ja pöly kerääntyy kulmiin. Valkoisissa portaissa tämä näkyy selkeämmin. Yhtä likaisethan ne harmaatkin portaat olisivat, mutta päivittäin niitä ei ehkä tulisi imuroitua.

Portaiden imuroimisen tai pyyhkimisen jälkeen menee tosiaan päivä kun ne ovat hiuksissa, koirankarvoissa ja pölyssä. Ja nyt en tarkoita muutamaa hiuskarvaa vaan imuroitavissa olevaa määrää. Kukaan ei jaksa, tai en minä ainakaan jaksa, päivittäin olla siivoamassa joten epäsiistin näköistä välillä on.

Toisaalta, nyt pöly on yhdessä paikassa jemmassa. Auki olevissa rapuissa se leijuisi alakertaan sinne tänne, sekä rappusten alatilaan johon se saattaisi jäädä pitkäksikin aikaa. Oli myös hyvä syy ostaa uusi rikkaimuri huonosti toimivan Ergorapidon tilalle. Saimme suosituksen Boschin rikkaimurista ja kun se oli sopivan hintainen Black Fridayna, tartuimme tarjoukseen. Imuri on tehokas ja toimii siivousten välissä hyvin. Painava se kyllä on, joten ei ihan ihanteellisin juuri portaiden imurointiin.

2 kommenttia:

  1. Meillä oli aiemmin valkoisten portaiden kanssa sama haaste, vaikka eivät umpinaiset olleetkaan. Ei ihan päivittäin tarvinnut siivota, mutta usein kuitenkin. Kuivalla mikrokuituliinalla sai pölyt pyyhittyä näppärimmin ja nopeiten pois. Kannattaaa kokeilla :)Uskalsimme tilata valkoiset portaat myös uuteen kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minunkin kannattaa ottaa tavaksi pyyhkäistä liinalla vaan ja viikkosiivouksessa ottaa loput. Katsotaan tuleeko meidän seuraavaan kotiin silti myös valkeat portaat :)

      Poista