sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Tekninen tila yhdistettynä kuraeteiseen

Kuraeteinen on yksi ehdoton suosikkilisäykseni aikaisempiin asuntoihini verrattuna. Lapsi-ja koiraperheessä se luo helpotusta kodin järjestykseen ja siistinä pitämiseen, mutta ihan yhtälailla kahden aikuisen perheessä näkisin kuraeteisen toimivuuden. Kuraeteinen on tila, joka sijaitsee aivan pääoven läheisyydessä. Kuraeteiseen voit kävellä kengät jalassa, heittää tavarat käsistäsi, laittaa vaatteita kuivumaan tai jättää säilytykseen isompaa tavaraa. Kuraeteisessä on myös vesipiste, mutta totuuden nimissä neljän kuukauden asumisen aikana, en ole sitä kertaakaan käyttänyt. Tosin nythän rapakelit vasta alkavat, joten vielä ei uskalla tehdä johtopäätöksiä. Usein lattialla on kenkiä ja muuta tavaraa, jolloin joutuisi raivaamaan tilaa ettei muut tavarat kastuisi.

Kurateisessä on myös talon tekninen osuus. Tekninen tila oli järkevää sijoittaa samaan tilaan. Säästimme tässä aikalailla neliöitä. Mietimme pitkään miten eristäisimme tilan, niin ettei laitteet näkyisi. Aluksi ajattelimme laittaa laitteiden eteen liukuoven, mutta ihan ex tempore päädyimme verhoratkaisuun. Ostimme Ikeasta verhovuoren ja tangon. Nyt koneet ovat piilossa ja antavat siistin vaikutelman tilaan, mutta niitä pääsee helposti kurkkaamaan.

Kuraeteisen saa piiloon liukuovella, mikä asennettiin seinän sisälle. Kuraeteisen hyllyt on Ikean Algot. Muuta mukavaa tilassa on liiketunnistimella toimivat valot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti