tiistai 28. helmikuuta 2017

Talomallin suunnittelu

Aloitimme kodin suunnittelun kesällä 2016, mutta syksyllä pääsimme kunnolla vasta vauhtiin. Lähtökohtana suunnittelulle oli tasamaantontti, kaksi kerrosta, noin 160m2 kerrosalaltaan, 3-4 makuuhuonetta. Alakertaan keittiö, olohuone ja kylpyhuonetilat. Halusimme myös yhden makuuhuoneen alakertaan, mikä aiheutti päänvaivaa näissä neliöissä. Haluamme, että meillä on alakerrassa yksi huone mihin saa helposti vietyä tavaroita ja papereita niin että ne ovat poissa keittiöstä ja olohuoneesta.

Tärkeää taloa suunniteltaessa oli, että keittiöön ja olohuoneeseen jää tarpeeksi tilaa. Alakerran piti siis olla iso, mutta yläkerta kasvaa sitten samassa suhteessa :) Näihin neliöihin pohdinnaksi jäi, tehdäänkö olohuoneesta korkea tila vai siirretäänkö sauna ja pesutilat yläkertaan. Päädyimme korkeaan tilaan. Helsingissä korkean tilan aukosta saa 15m2 pois rakennusoikeusneliöistä.

Meillä meni useampi kuukausi kun pyörittelimme eri pohjavaihtoehtoja, mutta täysin meille sopivaa ei löytynyt. Kävimme läpi tietysti talotoimittajien valmiita pohjia, mutta aika pian tajusimme, ettemme tule niistä sitä löytämään. Alla esittelyssä muutamia pohjia, joihin tutustuimme tarkemmin.

Ensimmäisenä Planiatalojen Amanda. Talossa viehättää käytännöllinen lisäsiipi, iso olohuone sekä olohuoneen yhteydessä, mutta silti erillisenä oleva keittiö ja ruokailutila. Meidän tonttiin talo on liian iso :(

PlaniataloIhastuimme myös Vantaan asuntomessujen Dekotalojen kohteeseen. Myös Siklatalojen pohja kiinnosti.

Siklatalot

Mutta kaikista lähimmäksi meidän kotia vei Herrala talojen Lasse

Herrala


Suunnittelutyön aloitimme Designtalojen Outi Honkasen kanssa. Designtalot tulivat hyvin tutuksi talonäytöissä joita he ahkerasti pitävät ainakin pääkaupunkiseudulla. Talonäyttöihin kannattaa ehdottomasti mennä, ja talotoimittajien kannattaa niitä ehdottomasti järjestää. Näytöissä pääsee fiilistelemään, saamaan ideoita ja tutustumaan talomyyjiin. 

Kilpailutukseen valitsimme vain kolme talomyyjää, Dt, Omatalo ja Kastelli. Kastelli tuli mukaan vasta viime metreillä kun olimme jo käytännössä päätyneet Omataloon. Ja Omatalohan siis tuli valittua pääasiassa hyvän hinnan takia. Saimme sopivaan hintaan kaikki taloon haluamamme asiat heidän kauttaan. Designtalo olisi varmasti myös toimittanut meille hyvän talon ja suunnittelutyötä olisi ollut mukava myös heidän kauttaan jatkaa. Omatalo tarjosi meille myös hyvää suunnittelupalvelua arkkitehti Tuula Arreniukselta, jonka kanssa fiilaamme tällä hetkellä talopohjaamme valmiiksi.

Hahmotelmia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti