keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Työkalu (aikamoiseen) projektinhallintaan







Aikamoista sähköpostien vaihtoa on viimeaikoina mieheni kanssa ollut. Hän lähettää minulle jatkolähetyksenä viestejä mitä on käynyt kenenkin yhteistyötahon kanssa ja välillä viestiketjut ovat niin sekavia, etten meinaa pysyä perässä. Se on kuitenkin tärkeää, että näen viestit, jotta pysytään molemmat suurin piirtein kartalla missä mennään. Täytyy myöntää, että rakennusluvan hakeminen ja maatöiden sekä perustusten tekijöiden kanssa tehtävä yhteistyö on jäänyt täysin mieheni kontolle.



Taloprojektin alkutaipaleella perustimme yhteisen sähköpostitilin, mihin olisimme keränneet kaiken datan. Emme osanneetkaan ottaa sitä käyttöön, vaan kaikki postit oli luonnollisempaa lähettää siihen postiin, mikä on saatavilla koko ajan.



Nyt otimme käyttöön projektinhallintaan kehitetyn Trello sovelluksen (www.trello.com). Trello on ilmainen selainpohjainen sovellus mihin voi lisätä tekstiä, kuvia, liitetiedostoja jne. Trellossa luodaan tauluja joiden sisään tehdään muistiinpanot. Näihin tauluihin voi kuhunkin kutsua käyttäjiä tai pitää ne täysin henkilökohtaisina. Trello tunnuksien luomiseen ei tarvitse kuin sähköposti osoitteen ja salasanan. Trellon voi hakea kännykkään myös sovelluksena.














Nyt meillä on paikka, jota voimme molemmat hallita omilla tunnuksillamme ja siirtää sinne kaiken sähköisenä olevan materiaalin ja muistiinpanot. Tulevaisuuden ideologiaa olisi, että kaikilla osapuolilla olisi Trello-tunnukset jolloin voisi kutsua "Tauluun" mukaan talomyyjän, arkkitehdin tai vastaavan mestarin, joko kaikki samaan tauluun tai erillisiin :)



3 kommenttia:

  1. Tosi järkevä softa Olisi ollut kyllä aiemmin tarpeen. Lisään teidän blogin blogilinkkeihini . http://betonielementtitalo.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista miten paljon erilaisia työkaluja projektinhallintaan on nykyään tarjolla. Tuo on myös järkevää luoda sähköposti ainoastaan taloprojektin datalle. Sieltä löytää varmasti kätevästi kaikki tarvittavat tiedot.

    VastaaPoista
  3. Käteviä tuollaiset erilaiset projektinhallinnan työkalut. Itsellä isommat projektit ovat olleet töiden puolesta. Ne ovat kyllä opettaneet paljon uusia taitoja. Lisäksi muutama kollegani on ehdottanut projektinhallinnan sertifikaatin suorittamista, vielä en kuitenkaan ole aloittanut. Taloprojekti on meilläkin ehkä tulevaisuudessa edessä.

    VastaaPoista