sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Kirjaesittely - Sisustus Magiaa

Minulla on kotona vinopino erilaisia sisustuskirjoja joista uusin on Milla Alftanin Sisustus Magiaa. Tätä teosta jouduin jo hetken aikaa kirjastosta jonottamaankin. Odotus tietysti palkittiin. Millan teosta osasin kirjastosta haeskella bongattuani hänet MTV3:n Suomen kaunein koti -ohjelmasta.
Sisutuskirjat olisi kuitenkin hyvä ostaa itselleen, koska niihin haluaa aina aika-ajoin palata tai tehdä muistiinpanoja.



Milla kirjoittaa olevansa perfektionisti ja sen kirjasta kyllä huomaa. Sisustuskohteet, joita hän teoksessaan esittelee, ovat viimeisen päälle sisustettuja, pienempiäkin yksityiskohtia myöten. Ne ovat tarkoin mietittyjä koteja, mihin olisi vaikeaa itse soveltaa mitään. Ei mielipiteillään, vanhoilla tavaroillaan tai lompakolla. Mutta lukijana oli ihana päästä ihastelemaan taidonnäytteitä. Mielikuva Millan sisustustyylistä jäi mieleen luonnonmukaiset puhtaat sävyt, paljon eri pintamateriaaleja, valkoisia seiniä ei tainnut olla juuri ollenkaan, pienet yksityiskohdat, ihanat sisustuselementit ja huonekalut sekä tietysti Millan 100 magiavinkkiä, joiden avulla voi itsekin hioa sisustustaitojaan. Esimerkkejä Millan vinkeistä

"3. Erilaiset ja vaihtelevat pintamateriaalit seinissä antavat sisustukseen erilaista syvyyttä kuin vain valkoiseksi maalatut seinät"

"4. Rakenna sisustuksen värimaailma olemassa olevan elementin, kuten takan, taulun tai vaikkapa maton ympärille. Näin saat sen elementin istumaan täydellisesti kokonaisuuteen"

"15. Optimoi remontoinnin tai rakentamisen yhteydessä maksimaaliset tilat kodin säilytysratkaisuille, jolloin jokaiselle tavaralle on suunniteltu omat paikkansa"

"19. Valitse rohkeasti riittävän iso valaisin kodin aitiopaikalle, mutta huomioi, ettei se peitä liikaa näkymiä. Sijoita se paikkaan, josta ei kuljeta läpi, jotta voit asentaa sen riittävän alas"

"23. Pyöreä ruokapöytä soveltuu hyvin tilaan, jossa liikutaan paljon"

"39. Tuo pieneen eteistilaan mielenkiintoa erikoisella pintamateriaalila ja hyödynnä peilin suurentava vaikutus"

"49. Pistorasioiden paikat kannattaa suunnitella tarkasti"

"56. Käytä eri sävyisiä metalleja tuomaan ylellisyyttä sisustukseen"

"69. Pienissä wc tiloissa on hauska toteuttaa erikoisempiakin sisustuskokonaisuuksia"

"87. Märkätilojen suunnittelua kannattaa lähestyä teknisestä näkökulmasta, jolloin tilasta saadaan käytännönläheinen"

"89. Moottoritoimiset verhot ovat tekniikkaa rakastavalle pieni luksustekijä"

"98. Sijoita kodinhoitopiste liukuovien taakse piiloon, jolloin pyykkivuoret ja muut vastaavat sotkut on mahdollista sulkea pois näkyvistä"

"100. Sisustuksessa on sopivasti magiaa kun siitä löytyy: Ripaus intuitiivista energiaa, hyppysellinen positiivisuutta, aimo annos uskallusta, reipas määrä kallisarvoista aikaa, mielettömästi aitoa innostusta, satamäärin inspiraatiota, suunnattoman paljon sydäntä"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti